Update maatregelen Corona

Algemene informatie:

Voorkom besmetting van virussen:

 • Was regelmatig uw handen.
 • Nies en hoest in uw elleboog.
 • Gebruik papieren zakdoekjes.

Bent u niet ziek en wilt u algemene informatie over corona, kijk dan voor de meest actuele informatie op de site van het RIVM of op Thuisarts.nl, of bel het landelijke informatienummer 0800-1351.

Wat moet ik doen als ik klachten heb die bij het Coronavirus kunnen passen?

Bent u jonger dan 70 en verder gezond? Blijf thuis bij klachten:

 • verkouden, niezen
 • hoesten, keelpijn
 • benauwd, moeilijk ademen
 • koorts (meer dan 38 graden).

U heeft misschien het coronavirus. Testen is niet nodig. U hoeft de huisarts niet te bellen. Bel wel als u steeds zieker wordt, of steeds moeilijker ademt.

 • Blijf binnen. Ga niet naar uw werk of school.
 • Ga niet naar buiten.
 • De klachten kunnen het begin van het coronavirus zijn. Door binnen te blijven voorkomt u dat u anderen besmet.
 • Heeft u 24 uur geen klachten meer? Dan mag u weer naar buiten, naar uw werk en naar school.

Bent u ouder dan 70, heeft u een chronische ziekte of minder weerstand? Bel direct met onze huisartsenpraktijk (tel. 043-361 4444) als u koorts heeft en hoest of moeilijk ademt. Buiten kantoortijden belt u de Huisartsenpost (tel. 043-387 7777). Kom niet naar onze huisartsenpraktijk toe! Dan zou u andere mensen kunnen besmetten.

 • Blijf thuis en binnen tot u de huisarts gesproken heeft. Als het nodig is, komt de huisarts naar u.

Maatregelen in de praktijk

In de praktijk moeten wij tijdelijk anders werken, om onze kwetsbare patiënten tegen besmetting te beschermen. We willen klaar blijven staan voor mensen die ernstig ziek zijn en snel medische hulp nodig hebben.

Dit verandert er de komende weken in de praktijk:

– Er worden zo min mogelijk afspraken ingepland op het spreekuur voor niet-ernstige klachten. U kunt via de assistente wel een telefonische afspraak maken of uw vraag stellen via een e-mailconsult.

Als u een ernstige klacht heeft en door de huisarts onderzocht moet worden, wordt er voor u een afspraak gemaakt op het spreekuur. Als het nodig is komt de huisarts naar u toe.

– De afspraken bij de praktijkondersteuners voor psychische klachten en chronische ziekten (zoals diabetes, astma/COPD en hartziekten) kunnen voorlopig niet doorgaan. De praktijkondersteuner zal u bellen en als het mogelijk is de controle telefonisch uitvoeren.

– Bloedprikken (of andere onderzoeken/behandelingen) door de assistente zal zo min mogelijk plaatsvinden. De huisarts beoordeelt of de afspraak bij de assistente op dit moment nodig is of uitgesteld kan worden. Als u een afspraak heeft, zal de assistente u hier van te voren over bellen.

– Als u vragen heeft of een herhaalrecept wil aanvragen, kom dan niet naar de praktijk maar neem telefonisch contact op met de assistente.

We begrijpen dat deze veranderingen erg vervelend voor u kunnen zijn. We doen ons best om u zo goed mogelijk te helpen, op een veilige manier. Bedankt voor uw begrip!